Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου 2016 στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Βρυξέλλες, μόνον αποτροπιασμό και οδύνη μπορούν να προκαλέσουν.

Δυστυχώς, η Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια, διανύει μία περίοδο σκεπτικισμού και ολιγωρίας, αρκούμενη απλώς σε διαπιστώσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από εμμονές, ιδεοληψίες και αδιέξοδες πρακτικές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ελλάδας τα τελευταία έξι χρόνια.

Αυτή η έως τώρα απραξία της, στα μείζονα θέματα της εποχής, ένα εκ των οποίων είναι και το προσφυγικό - μεταναστευτικό, επέφερε τις συνέπειες της ισλαμικής τρομοκρατίας. Αντί λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεργάζεται και να χρηματοδοτεί όσους καλλιεργούν και διογκώνουν το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων ισλαμικών ροών, οφείλει να δράσει άμεσα και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ριζικά, επιβάλλοντας τους οικονομικό αποκλεισμό και διεθνή απομόνωση.

Με την ελπίδα να γίνουν εγκαίρως αντιληπτά όλα τα ανωτέρω, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους των αθώων θυμάτων καθώς και την αλληλεγγύη μου σε ολόκληρο τον Βελγικό λαό.