Συνέντευξη του Σπύρου Ρομποτή στον Κώστα Πρώιμο, στην Ενημέρωση Πελοποννήσου: «...Αξίζουμε καλύτερα...»

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Επισκέπτεστε οικογενειακώς την Αργολίδα, συχνά… Θα μπορούσατε να μας πείτε τι σας συνδέει με την εν λόγω περιοχή;

ΣΠΥΡΟΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ: «Η οικογένειά μου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Αργολίδα. Οι γονείς μου εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά εδώ, ενώ και ο ίδιος διατηρώ σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών μου και της περιουσίας μου στον νομό. Αλλά και εκτός του επαγγελματικού και οικονομικού πλαισίου, σε αμιγώς συναισθηματικό επίπεδο, η Αργολίδα είναι το μέρος που αποκαλώ ιδιαίτερη πατρίδα μου, ο τόπος όπου έχω τις πιο όμορφες μνήμες και στιγμές από όλα μου τα καλοκαίρια, από παιδί μέχρι και σήμερα».

Κ. ΠΡΩΙΜΟΣ: Είστε ένας πετυχημένος δικηγόρος, εκτιμάτε πως δικαίως η Δικηγορία είναι άκρως συνυφασμένη με την Πολιτική;

Σ. ΡΟΜΠΟΤΗΣ: «Ομολογουμένως συνηθίζεται πολλοί δικηγόροι να μπαίνουν στον «στίβο» της πολιτικής. Ίσως γι’ αυτό στη συνείδηση του κόσμου, αυτοί οι δύο «χώροι» να θεωρούνται συγκοινωνούντα δοχεία.
Οπωσδήποτε, μια καλή νομική κατάρτιση και εμπειρία είναι ένα εφόδιο για την κατανόηση πρακτικών ζητημάτων πολιτικής.
Από κει και πέρα, αν θέλουμε να βρούμε ένα σημείο επαφής μεταξύ δικηγορίας και πολιτικής, αυτό – θα ακουστεί ίσως αιρετικό – δεν είναι, ή μάλλον δεν πρέπει να είναι η ευφράδεια, αλλά η ικανότητα αποτελεσματικής επίλυσης πραγματικών προβλημάτων».

Κ. ΠΡΩΙΜΟΣ: Έχει «πληρώσει» πολιτικά λάθη Στρατηγικής Σημασίας η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας; Έχετε επισημάνει κάποια;

Σ. ΡΟΜΠΟΤΗΣ: «Η Αργολίδα είναι ένας τόπος με τεράστιες δυνατότητες, που σε μεγάλο βαθμό μένουν αναξιοποίητες. Ενδεικτικά θα αναφέρω την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό. Θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή προσπάθεια για απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, με αναπτυξιακή κατεύθυνση».

Κ. ΠΡΩΙΜΟΣ: Είναι γνωστόν πως συμπορεύεστε με το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Εκτιμάτε ότι, στις ορισθείσες για την 7ηΙουλίου εκλογές, ως προς την Αργολίδα, θα υπάρξουν εκπλήξεις ή ανατροπές, με αιτία την αναμενόμενη λαϊκή ετυμηγορία;

Σ. ΡΟΜΠΟΤΗΣ: «Πιστεύω ότι η δύναμη ανατροπής είναι η ανανέωση του πολιτικού δυναμικού, δηλαδή η είσοδος νέων, άφθαρτων και ικανών ανθρώπων στο πολιτικό προσκήνιο. Η Αργολίδα δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Το στοίχημα είναι να καταλάβει ο λαός ότι τα κριτήρια επιλογής του καθορίζουν το είδος και ύφος των εκλεγμένων αντιπροσώπων του.
Με απλά λόγια, αν επιλέξει με σύνεση, θα αναδείξει ανθρώπους που διακρίνονται για τη γνώση, την υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Ο σκοπός είναι να ηγηθούν του τόπου αυτοί που μπορούν να τον βελτιώσουν προς όφελος του συνόλου, γιατί σε τελική ανάλυση, αξίζουμε καλύτερα».


Διαβάστε όλη τη συνέντευξη: https://www.enpel.gr/2019/06/