Τι συνέβη; Απλούστατα, σκόπιμα αλλοιώνουν και εν συνεχεία αναμεταδίδουν ένα μέρος της απάντησής μου σε μία εκ των ερωτήσεων του δημοσιογράφου, στον οποίο έδωσα συνέντευξη. Και χρησιμοποιώντας αυτή την αλλοίωση, με εγκαλούν ως δήθεν «μνημονιακό» ή «φιλογερμανό».

Επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να μην κρύβομαι και να έχω το θάρρος της γνώμης μου, σας παραπέμπω στην προσωπική πολιτική ιστοσελίδα μου http://robotis.gr, στη δεξιά στήλη της οποίας μπορείτε να επιλέξετε τον σύνδεσμο YouΤube http://www.youtube.com/user/robotisgr και να ακούσετε με τα ίδια σας τα αυτιά τις αναρτημένες κατά καιρούς δηλώσεις και τοποθετήσεις μου, σε τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εκπομπές.

Η επίμαχη συνέντευξη φέρει τον τίτλο «Ο Σπύρος Ρομποτής στον Alpha FM 104,7 FM, Κρήτη», έχει διάρκεια 14 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα και είναι η πρώτη αναρτημένη στην ανωτέρω ιστοσελίδα. Το επίμαχο link, για όσους δεν επιθυμούν να μεταβούν στην ιστοσελίδα μου, είναι το ακόλουθο:
http://youtu.be/r9W0AfJFRfE

Αν δεν επιθυμείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη, παρακαλώ να μεταβείτε στο σημείο 7:21. Ο δημοσιογράφος μου απευθύνει την ακόλουθη ερώτηση, αυτολεξεί: «Κύριε Ρομποτή, να συνεχίσουμε με μια επόμενη ερώτηση, η οποία αφορά την ιδρυτική σας διακήρυξη. Ήσασταν παρών στο Δίστομο την ημέρα που ανακοινώθηκε επίσημα η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος. Για ποιο λόγο επελέγη το Δίστομο, καταρχήν θα ήθελα να μας πείτε, μια και ήσασταν εκεί, στο πλάι του Πάνου του Καμμένου;».

Η απάντηση μου είναι επί λέξει η ακόλουθη: «Να σας πω το εξής: Η επιλογή του μαρτυρικού Διστόμου είναι συμβολική. Ο ιστορικός αυτός τόπος είναι ένα παγκόσμιο μνημείο, ένας τόπος άσβεστης θύμησης, ένα προσκυνητάρι εφάμιλλο με το Άουσβιτς και το Νταχάου.».

Ο δημοσιογράφος παρεμβαίνει αναφέροντας αυτολεξεί: «Πολύ σημαντικά αυτά που μας λέτε, η τοποθέτηση σας για το ναζιστικό παρελθόν, τη σχέση του ναζιστικού παρελθόντος με το Δίστομο, νομίζω, είναι σαφέστατη.».

Και συνεχίζω την απάντηση μου επί λέξει: «Κοιτάξτε να δείτε, ίσως ακουστεί περίεργο, αλλά το Δίστομο δεν συμβολίζει αντιγερμανικές θέσεις, αισθήματα ή συναισθήματα. Το Δίστομο συμβόλιζε, συμβολίζει και θα συμβολίζει την θηριωδία ενός ολοκληρωτισμού. Τότε ήταν ο ναζιστικός, σήμερα είναι ο οικονομικός.».

Από την ανωτέρω απάντηση προκύπτει μήπως ότι είμαι «μνημονιακός»; Μπορεί κάποιος που έχει έστω και οριακή νοημοσύνη να συμπεράνει ότι τοποθετούμαι υπέρ της Γερμανίας ή της γερμανικής πολιτικής;

Δεν απολογούμαι σε κανέναν και για τίποτα, και δεν αλλάζω ούτε ένα γράμμα από όσα δήλωσα. Η θέση μου είναι σαφής και κρυστάλλινη: εχθρός της Ελλάδας είναι ο οικονομικός ολοκληρωτισμός. Αυτός του «νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού» των «σοφών αυτορυθμιζόμενων αγορών», που εφαρμόζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια και επιβάλλεται με τον πλέον επώδυνο τρόπο στη χώρα μας. Αυτός ο ολοκληρωτισμός απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη.

Θα αναρωτηθεί κανείς, «Τι είναι ολοκληρωτισμός;».

Ολοκληρωτισμός είναι το να αντιμετωπίζεις με ισότητα τα άνισα. Ολοκληρωτισμός είναι το να πιστεύεις ότι μόνο ένα «σύστημα» είναι ορθό. Ολοκληρωτισμός είναι το να αποκαλείς συλλήβδην και άκριτα τους Έλληνες «τεμπέληδες», «απατεώνες», «κλέφτες» και πάει λέγοντας. Ολοκληρωτισμός είναι να το αποδίδεις «χαρακτηριστικά» σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις.

Δεν μ’ αρέσει, λοιπόν, να γενικεύω, γιατί το θεωρώ ολοκληρωτισμό.

Δεν εχθρεύομαι προσωπικά κανέναν Γερμανό ή Γάλλο ή Άγγλο ή Εβραίο ή οποιονδήποτε. Και αντιστρόφως απαιτώ να με σέβονται και να μην είναι εχθρικοί απέναντί μου και απέναντι στη χώρα μου και στους ανθρώπους της. Όσο εσφαλμένο είναι να επικολλώνται «ταμπέλες» στους Έλληνες εξαιτίας των διεφθαρμένων πολιτικών τους, τόσο εσφαλμένο είναι να υβρίζουμε χώρες, λαούς και ανθρώπους για την κακή πολιτική των δικών τους ηγετών.

Δεν υπάρχει «κακή Ελλάδα» ή «κακή Γερμανία» ή γενικά «κακή χώρα». Υπάρχουν κακοί ηγέτες-συγκεκριμένοι άνθρωποι, που με τα λάθη τους – πράξεις και παραλείψεις, σκόπιμες και μη – ρίχνουν σε ύφεση τις οικονομίες, προξενούν κοινωνικές αναταραχές και υποδαυλίζουν συγκρούσεις.

Εν κατακλείδι, λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας μου επιβάλλουν να αναφερθώ επιγραμματικά σε αυτούς που – οχυρωμένοι πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου και την ασφάλεια του πληκτρολογίου τους – επέλεξαν να με «στοχοποιήσουν», αφήνοντας έωλες αιχμές κατά του προσώπου μου. Πρώτα απ’ όλα, είναι σαφές ότι δεν με γνωρίζουν. Από το σημείο αυτό και πέρα, οι επιλογές τους είναι δύο. Αν μεν είναι άτομα καλοπροαίρετα, που από παραδρομή παρανόησαν και παρερμήνευσαν κάποια δήλωσή μου, το πολιτικό γραφείο μου βρίσκεται στην Αθήνα, επί της οδού Μιχαλακοπούλου αρ. 118, το τηλέφωνο επικοινωνίας μου είναι 210-3646861, και το e-mail μου είναι info@robotis.gr. Τους προ(σ)καλώ να συναντηθούμε δια ζώσης και να συνομιλήσουμε, για να τους λύσω την οιαδήποτε απορία. Αν, αντιθέτως, επιμείνουν στη στείρα λασπολογία του διαδικτύου, είναι πρόδηλο ότι βρίσκονται σε «διατεταγμένη αποστολή» κατ’ εντολή άλλων, οι οποίοι, για λόγους που μόνο εκείνοι γνωρίζουν, αισθάνονται ότι «δεν τους αρέσω», «τους χαλάω», «τους απειλώ». Ας μάθουν λοιπόν ότι δεν μασάω τα λόγια μου και δεν θα τους κάνω τη χάρη να κάνω πίσω.